top of page

Katılımcı Listesi ve Kriterleri

Etkinlik Kahramanmaraş merkezli çifte depremden en çok etkilenen 11 ilde eğitimini sürdüren hemşirelik bölümü lisans öğrencileri ile yapılacaktır. Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde öğrenim gören ve çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği dersini başarılı olarak geçmiş 30 öğrenci ile yüz yüze, depremden etkilenen diğer 10 ilde aynı koşulları sağlayan hemşirelik öğrencilerinden her ilde 10’ar tane formatör öğrenci belirlenecek ve toplam 100 öğrenci ile online olacak şekilde etkinlik düzenlenecektir. Etkinliğe kimlerin katılacağı başvuru aşamasında belirlenmemiş olup, öncelikle 10 ilde hemşirelik bölümü yönetimlerine Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü tarafından resmi yazıyla ulaşılacak ve başvuru formu, katılım koşulları ve seçim kriterleri aktarılarak yöneticilerden bu bilgileri hemşirelik bölümlerinde eğitim gören ve çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği dersinden başarılı olan öğrencilerine iletmeleri ve kurs duyurusunu kendi bölümlerinin web siteleri üzerinden yayınlamaları sağlanacaktır. Başvuru yapan öğrencilerden seçim kriterlerine uyanlar ve örneklem büyüklüğünün %50’si dahilinde yedek kursiyer araştırmacı tarafından belirlenecektir. Başvuru yapan öğrencilerden seçim kriterlerine uyan yüz yüze için; 30 asil, 15 yedek ve online için;100 asil 50 yedek olacak şekilde kursiyerler koordinatör tarafından belirlenecektir.        


Katılım Koşulları

  1. Proje kapsamında uygulanacak olan eğitim programının katılımcılarını, depremden etkilenen 11 ildeki hemşirelik bölümünde lisans eğitimi alan, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği dersini almış hemşirelik öğrencileri katılacaktır.


  2. Eğitim etkinliğine katılımda gönüllülük ilkesi esas alınacaktır. Katılımcılar proje web sitesi üzerinden programa katılmak için başvuru formunu dolduran öğrenciler arasından seçilecektir.


  3. Katılımcılarda TÜBİTAK-Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) Veri Tabanına kayıtlı olma şartı aranacaktır.                                   


  4. Fazla sayıda katılımcının başvuru yapılması durumunda katılımcıların seçiminde randomizasyon yöntemi kullanılarak seçim yapılacaktır.


  5. Daha önce bu program kapsamında (TUBİTAK 2237-A) desteklenen üç ve üzeri eğitim etkinliğine katılmış olanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.


  6. (Online) Katılımcıların kamera, mikrofon ve hoparlörü eksiksiz bir bilgisayar olanağına ve internet bağlantısına sahip olması gereklidir.


  7. Eğitimin tamamına katılan öğrencilere eğitim sonunda katılım belgesi verilecektir.




Başvuru tarihi: 1 Ekim-19 Ocak 2025 (saat 17:00’ye kadar)

Başvuru adresi: Proje web sayfasında bulunan başvuru formunu doldurarak başvuru yapmalıdır.


Sonuçların Duyurulması:

  • Seçim sonuçları internet sayfasından duyurulacak olup; ayrıca sonuçlar, öğrencilere bireysel olarak e-mail ile de bildirilecektir.


Ek durum:

  • Asil durumda olan öğrencilerin kursa katılıp katılmayacakları konusunda teyit almak için, kurs tarihinden iki hafta önce öğrenciler ile tekrar iletişime geçilecektir.


  • Kursa kesin olarak katılamayacak asil öğrenciler yerine, randomize olarak belirlenen yedekte yer alan öğrencilere bilgi verilecektir.


Not:

Katılımcılar, eğitimin tüm günlerine ve tüm oturumlarına tam katılım sağlamak zorundadır.


Katılım Koşulları: Katılım Koşulları
bottom of page